Basiszorg

Basiszorg

Onze afdeling basiszorg bevindt zich op de eerste 6 etages. Dit is een somatische afdeling. Hier wonen cliënten met een lichte tot middelzware zorgvraag. Zij krijgen hier de zorg geboden die hun zelfzorg tekort aanvult. Denk daarbij aan dagelijkse persoonlijke verzorging zoals, het wassen, haar verzorging, mondzorg en ondersteuning bij de medicatie. Alle cliënten hebben een eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer, een keukenblok en een eigen badkamer inclusief toilet. Ook hebben alle cliënten een eigen brievenbus, van elke etage hangen alle brievenbussen aan het begin van de gang, deze worden afgesloten met de bijbehorende sleutel die de cliënt in eigen beheer heeft. De post wordt éénmaal per dag bezorgt.

Het team
Ons team bestaat uit een groep deskundige en professionele zorgverleners. Deze zorgverleners hebben een groot hart voor de cliënten. Het grootste deel van ons team is opgeleid als verzorgende IG of verpleegkundige.
Ontwikkeling staat bij ons hoog aangeschreven. Daarom leiden wij ook veel leerlingen en stagiaires op in Mirtehof. Wij leren hen het vak en wij leren over nieuwe ontwikkelingen op zorggebied. Hierdoor ontstaat een win-win situatie voor medewerkers en cliënten!

Doel
Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten de zorg krijgen die zij nodig hebben, maar tegelijkertijd laten wij onze cliënten de regie zoveel mogelijk in eigen handen houden. Wij accepteren en stimuleren de wensen en behoeftes van onze cliënten. De waarden en normen van de cliënt zijn leidend in de persoonlijke benadering.

Familie/Mantelzorgers
Samen met de eerste contactpersoon van de cliënt (vaak een dochter of zoon) maken wij afspraken over de zorg die de cliënt nodig heeft en aangeboden krijgt. Deze afspraken worden beschreven in het zorgleefplan. Wij bieden onze cliënten de zorg die aanvullend is bij wat zij zelf kunnen. Wel zorgt de familie of mantelzorg vaak voor de was, boodschappen en vervoer naar afspraken buitenshuis (bijvoorbeeld een afspraak in het ziekenhuis). U kunt ook gebruik maken van de ondersteunende diensten. Voor meer informatie daarover klikt u hier.