Naar hoofdinhoud

Diëtist

De diëtisten van de behandeldienst Charim Vitaal zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van:
•    ouderen
•    mensen met een chronisch ziekte
•    mensen in een revalidatietraject met voedingsproblemen.

Een goede voedingsinname en een stabiel, gezond gewicht is een belangrijke basis voor herstel na een operatie, maar ook bij longaandoeningen zoals COPD (een chronische longziekte), bij de aanwezigheid van wonden, bij ongewenst gewichtsverlies of een verminderde eetlust waardoor er een risico bestaat op ondervoeding. Daarnaast kan de diëtist van Charim u begeleiden bij Diabetes Mellitus, slikstoornissen, hart- en vaatziekten, nier- en darmproblemen en overgewicht.

De diëtist houdt in het advies rekening met onder andere de medicatie-inname in relatie tot het voedingspatroon.

De diëtisten van Charim Vitaal werken in de verpleeg- en verzorgingshuizen van Charim. Woont u in Mirtehof of De Bladerkroon? Dan komt de diëtist op afspraak bij u in uw appartement.

Behandeling  
Bij uw eerste afspraak onderzoekt de diëtist de problemen en stelt een behandelplan voor u  op. Ook bespreekt de diëtist de mogelijke oplossingen voor u. Na het eerste consult wordt de (huis)arts geïnformeerd over de bevindingen, het behandelplan en de behandeldoelen. Een dieetadvies kan ingrijpend zijn. De diëtist houdt echter rekening met uw persoonlijke wensen. Dit vergemakkelijkt het volhouden van het dieet en helpt u bij het behalen van het gewenste resultaat.
 
Aanmelden
Bel voor dieetadvies of om u aan te melden naar Charim Vitaal: 0800 0712. Wilt u gebruik maken van diëtetiek, dan heeft u een schriftelijke verwijzing van uw (huis)arts nodig. Dieetbehandeling wordt voor drie uur vanuit de basisverzekering vergoed.

ParkinsonNet
Een aantal specialisten van Charim Vitaal is aangesloten bij ParkinsonNet. Dit netwerk bestaat uit van behandelaars die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson.