Naar hoofdinhoud

GZ-psycholoog

“Mijn wereld stond op zijn kop, toen ik hoorde dat ik moest leren leven met mijn beperkingen. Ik had het er flink moeilijk mee. De gesprekken met de psycholoog hielpen mij mijn situatie te accepteren en te genieten van de dingen die ik nog wel kan,” vertelt iemand uit ervaring.

Voor wie
Woont u in Mirtehof of De Bladerkroon en worstelt u met psychische problemen zoals angst en depressie? Dan kun u de psychologen van de behandeldienst Charim Vitaal inschakelen. Het is mogelijk de behandelingen bij u thuis te bieden.

Behandeling
Bij  psychische problematiek doet de psycholoog eerst onderzoek bij u om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Op basis hiervan formuleert de psycholoog een behandelingsvoorstel. Tijdens de gesprekken maakt de psycholoog gebruik van testen en vragenlijsten. De behandeling is gericht op het omgaan met en het veranderen van emoties en gedrag. Dit kan zowel van toepassing zijn op u als op uw familie en uw verzorging. De psycholoog werkt dan ook nauw samen met u en, in overleg met u, ook met familie of partner en zorgverleners.
 
Aanmelden
Voor behandeling is een schriftelijke verwijzing van de huisarts is nodig. Als de verwijzing binnen is, wordt door  één van de psychologen van de behandeldienst Charim Vitaal contact met u opgenomen. Heeft u vragen over behandeling of eventuele wachtlijst, of ontvangt u graag meer informatie over de inzet van psychologen van Charim Vitaal? Neem contact op met Charim Vitaal: 0800 0712.

Wachtlijst
De intake duurt tot 6 weken. De behandeling start uiterlijk 2 weken na de intake.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).