Naar hoofdinhoud

Logopedie

Logopedie van de behandeldienst Charim Vitaal is gericht is op volwassenen die vanwege neurologische aandoeningen of spierziekten problemen ervaren bij spreken, ademen, eten of drinken en slikken. Onze logopedisten adviseren en helpen u graag bij het aanpassen of zelfs herstellen van uw logopedische vraag. Als bewoner van Mirtehof of De Bladerkroon kunt u gebruik maken van deze dienst. De logopedisten van Charim Vitaal leveren zorg aan huis. U hoeft hiervoor de deur niet uit.

Wat kunt u verwachten
Bij uw eerste afspraak doet de logopedist onderzoek naar de spraak-, taal-, stem-, ademhalings- en/of slikproblemen die u ervaart. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld. Door oefeningen wordt gewerkt aan het verbeteren van de taal, spraak en/of het slikken. De logopedist kan u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen. Denk daarbij aan ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aangepaste voedingsconsistenties (bijvoorbeeld alleen zachte voeding of vloeibare voeding) of drinkbekers. Ook begeleiden onze logopedisten u bij het leren omgaan met de belemmeringen en de gevolgen daarvan.

Onze logopedisten hebben nauw contact met andere zorgverleners en behandeldiensten van Charim Vitaal. Hierdoor is samenwerking met bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diƫtisten, psychologen en artsen mogelijk.

De logopedisten van Charim Vitaal zijn opgeleid in cognitieve revalidatie therapie, COPD en hyperventilatieklachten en gespecialiseerd in oncologische stoornissen in het hoofd-hals gebied en afasietherapie. We zijn onder andere aangesloten bij ParkinsonNet.

Kunnen onze logopedisten u helpen?
We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. Bel voor een afspraak met 0800 0712. U kunt ook mailen naar logopedie@zorggroepcharim.nl.